Historien om plakaterne

De tre plakater
De tre plakater – teksten er på dansk, ukrainsk (øverste til venstre), russisk ( nederste til højre) og engelsk

Efter 24. februar ændrede livet sig. Der blev krig i Europa. Putin indledte brutalt sin “specielt militæraktion” i Ukraine for at … ja for hvad? At forsætte med male naivistiske billeder, der skildre et muntre liv i Danmark til en fernisering seks uger efter gav ingen mening . Jeg valgt i stedet at male tre billeder, men referencer til krigen i Ukraine, men også til håbet om fred. Du kan se foto af de tre værker på siden “Tre malerier”.

I Berlin bor min nevø Jens og hans ukrainske kone Dascha. Jeg sendte foto af malerierne til dem – deres reaktion var, at hvis billederne kom på plakater, ville de gerne have en af hver. Dascha blev meget rørt over såvel den opbakning til Ukraine som værkerne signalerer, men også over brugen af den folkekære ukrainske maler Maria Prymatjenko i motiverene. Du kan læse mere om Maria Prymatjenko og se hendes værker på siden “Maria Prymatjenko” .

Nu er de tre værker trykt på hver sin plakat, hvor malerierne titel står på såvel dansk, ukrainsk, russisk og engelsk. Dascha og Jens har modtaget deres eksemplar. Det blev til et helt lille famileprojekt. Jeg har malet, datter Lene har fotograferet malerierne og Dascha har oversat de original ukrainske titlerne på Maria Prymatjenkos værker til dansk, russisk og engelsk, samt titlerne på mine værker til ukrainsk, russisk og engelsk.

Første oplag af plakaterne er på 100 stk. af hver. Forarbejdet er for stort og trykomkostningerne for høj såfremt, der kun blev trykt en plakat med hver af de tre malerier til Jens og Dascha. Så nu sælger jeg de andre 99 plakater og får måske dækket omkostninger og får et overskud, jeg kan donerer til en hjælpeorganisation, der arbejder i Ukraine. En plakat koster 250 kr., to plakater koster 400 kr. og tre plakater koster 500 kr. Du kan få plakaterne signeret – så bliver der lagt 100 kr på prisen uanset om du køber en, to eller tre plakater . Beløbet er inkl. forsendelse. Vil du købe en eller flere plakater kan du se, hvordan du gør det på siden Køb. Plakaterne måler 48,0 x 69,3 cm og er trykt på 200g Arctic Volume White.

Oplaget er 100 stk af hver – men hvis der bliver udsolgt og der er flere der ønsker at købe en eller flere af plakaterne og samtidig være med til at støtte Ukraine, ja så kan jeg få trykt flere hos Narayana press – som vel er det bedste danske trykkerier til at gengive kunst på tryk. De ligger mindre end 15 km her fra, hvor jeg bor midt i skoven ved Horsens Fjord.